Маневри преди изборите в ПолшаУправляващите водят в проучваниятаЛидерът на полската управляваща

...
Маневри преди изборите в ПолшаУправляващите водят в проучваниятаЛидерът на полската управляваща
Коментари Харесай

Качински се връща в правителството

Маневри преди изборите в Полша
Управляващите водят в изследванията

Лидерът на полската ръководеща партия “Право и правдивост ” (ПиС) Ярослав Качински се връща като вицепремиер в държавното управление на страната отпред с Матеуш Моравецки, заяви Ройтерс.

“Ръководителят на нашия политически лагер - водачът на ПиС Ярослав Качински, ще бъде единственият вицепремиер. Останалите вицепремиери се отдръпнаха от отговорностите си и ще останат в държавното управление единствено като министри ”, разясни представителят на кабинета Пьотър Мюлер.

Завръщането на Качински, който е считан за автентичен водач на Полша, се случва на фона на акцията на консерваторите за трети мандат в ръководството. Изборите са през есента.

Качински към този момент един път беше вицепремиер в настоящето държавно управление - от октомври 2020 до юни 2022 година Той съвместяваше длъжността с председателското място в държавния Съвет за национална сигурност и защита.

Въпреки че ПиС води в множеството социологически изследвания, остава под въпрос дали партията ще успее да си обезпечи парламентарно болшинство, изключително след сериозния политически подтик, който опозиционните партии получиха от огромния антиправителствен протест във Варшава по-рано този месец.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР